Brukev plněná zeleninou

Ingredience


Brukev řepka 8 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 100 ml
Okurky nakládané 30 g
Paprika zelená 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 60 g
Tuk 20 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brukve očistíme a středy vydlabeme. V kastrůlku na oloupané, jemně nakrájené cibuli podusíme vydlabané vnitřky brukví.
  2. Změklé máslo utřeme, přidáme rozšlehaný žloutek a na kostičky nakrájené, v mléce navlhčené žemle. Vmícháme podušené vnitřky brukví, nasekanou okurku, očištěnou, najemno nasekanou papriku a část nastrouhaného sýru. Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme.
  3. Připravenou směsí naplníme vydlabané brukve, urovnáme je do tukem vymazaného pekáčku, posypeme zbylým sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.