Brukev plněná zeleninou
Ingredience
Brukev řepka |
8 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Okurky nakládané |
30 g |
Paprika zelená |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
60 g |
Tuk |
20 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brukve očistíme a středy vydlabeme. V kastrůlku na oloupané, jemně nakrájené cibuli podusíme vydlabané vnitřky brukví.
- Změklé máslo utřeme, přidáme rozšlehaný žloutek a na kostičky nakrájené, v mléce navlhčené žemle. Vmícháme podušené vnitřky brukví, nasekanou okurku, očištěnou, najemno nasekanou papriku a část nastrouhaného sýru. Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme.
- Připravenou směsí naplníme vydlabané brukve, urovnáme je do tukem vymazaného pekáčku, posypeme zbylým sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.