Vařený květák s Nivou a česnekem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Niva (Rokfór) |
100 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, omyjeme a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Povaříme asi 15 minut doměkka.
- Nivu a stroužky česneku nastrouháme a zlehka promícháme.
- Uvařený květák rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme sýrovou směsí a ozdobíme nasekanou pažitkou.
- Podáváme s krajíčky tmavého chleba.