Květák s rýží a šunkou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hřebíček |
1 ks |
Květák |
1 ks |
Nové koření celé |
0.25 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
100 g |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Vývar uchováme.
- V kastrole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Vsypeme propláchnutou rýži, přidáme všechno koření a zalijeme vývarem z květáku. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou šunku a zvolna dusíme, dokud rýže nezměkne.
- K měkké rýži přimícháme uvařený květák a pokrm upravíme na talíře. Posypeme nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem a přelijeme rozmíchanou zakysanou smetanou.