Květák s rýží a šunkou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Hřebíček 1 ks
Květák 1 ks
Nové koření celé 0.25 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 100 g
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vegeta 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Vývar uchováme.
  2. V kastrole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Vsypeme propláchnutou rýži, přidáme všechno koření a zalijeme vývarem z květáku. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou šunku a zvolna dusíme, dokud rýže nezměkne.
  3. K měkké rýži přimícháme uvařený květák a pokrm upravíme na talíře. Posypeme nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem a přelijeme rozmíchanou zakysanou smetanou.