Srnčí guláš v kečupu
Ingredience
Bobkový list |
2 g |
Brambory vařené |
600 g |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
250 g |
Kečup |
200 g |
Majoránka |
3 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej rostlinný |
50 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Srnčí maso |
900 g |
Sůl |
8 g |
Víno bílé |
200 ml |
Voda pitná |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Slaninu bez kůže nakrájíme na menší kostičky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, srnčí maso na menší kousky, česnek prolisujeme.
- Maso osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. V hrnci rozpálíme olej, přidáme slaninu a osmahneme, přisypeme maso, rychle osmažíme, přidáme cibuli, mletou papriku, podlijeme vodou, okořeníme bobkovým listem a dusíme nejméně hodinu. Přidáme kečup, česnek, majoránku, přilijeme bílé víno, dochutíme solí, pepřem a dodusíme. Hustotu guláše regulujeme vodou.
- Guláš podáváme s vařeným bramborem.