Srnčí guláš v kečupu

Ingredience


Bobkový list 2 g
Brambory vařené 600 g
Česnek 5 stroužek
Cibule 250 g
Kečup 200 g
Majoránka 3 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej rostlinný 50 g
Paprika mletá sladká 15 g
Pepř černý mletý 2 g
Slanina vepřová 100 g
Srnčí maso 900 g
Sůl 8 g
Víno bílé 200 ml
Voda pitná 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu bez kůže nakrájíme na menší kostičky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, srnčí maso na menší kousky, česnek prolisujeme.
  2. Maso osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. V hrnci rozpálíme olej, přidáme slaninu a osmahneme, přisypeme maso, rychle osmažíme, přidáme cibuli, mletou papriku, podlijeme vodou, okořeníme bobkovým listem a dusíme nejméně hodinu. Přidáme kečup, česnek, majoránku, přilijeme bílé víno, dochutíme solí, pepřem a dodusíme. Hustotu guláše regulujeme vodou.
  3. Guláš podáváme s vařeným bramborem.