Srnčí guláš s brusinkami

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 250 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Kmín celý 7 g
Knedlík kynutý 600 g
Kompot brusinkový 100 g
Olej rostlinný 100 g
Paprika mletá sladká 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Podravka 4 g
Srnčí maso 900 g
Sůl 10 g
Vývar z hovězích kostí 1500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné maso nakrájíme na větší kostky, olupanou cibuli nadrobno, brusinkový kompot scedíme, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozpálíme olej a usmažíme na něm cibuli do zlatova. Přisypeme kmín, osmahneme, zasypeme paprikou, necháme rozpustit, vložíme do hrnce, maso, promícháme, krátce orestujeme. Zalijeme vývarem ze srnčích nebo hovězích kostí, osolíme, opepříme a dusíme téměř do měkka. Ochutíme česnekem, přidáme brusinky, dochutíme Podravkou, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
  3. Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.