Srnčí guláš s brusinkami
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
250 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Kmín celý |
7 g |
Knedlík kynutý |
600 g |
Kompot brusinkový |
100 g |
Olej rostlinný |
100 g |
Paprika mletá sladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Podravka |
4 g |
Srnčí maso |
900 g |
Sůl |
10 g |
Vývar z hovězích kostí |
1500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné maso nakrájíme na větší kostky, olupanou cibuli nadrobno, brusinkový kompot scedíme, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozpálíme olej a usmažíme na něm cibuli do zlatova. Přisypeme kmín, osmahneme, zasypeme paprikou, necháme rozpustit, vložíme do hrnce, maso, promícháme, krátce orestujeme. Zalijeme vývarem ze srnčích nebo hovězích kostí, osolíme, opepříme a dusíme téměř do měkka. Ochutíme česnekem, přidáme brusinky, dochutíme Podravkou, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
- Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.