Hovězí polévka s pikantními masovými kuličkami

Ingredience


Hovězí maso mleté 200 g
Hovězí maso přední 500 g
Kmín mletý 1 špetka
Olej rostlinný 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 150 g
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme mleté maso s vajíčkem, podle chuti opepříme, osolíme. Uděláme malé kuličky, ty v pánvi na oleji opečeme do zlatova.
  2. Hovězí maso nakrájíme na kostičky a vaříme v tlakovém hrnci 20 minut. Pak do vývaru k téměř uvařenému masu přidáme opečené kuličky, rýži a rajčatovou šťávu, vše vaříme pod tlakem ještě 10 minut. Uvařenou polévku dochutíme trochou skořice a kmínem, před podáváním posypeme omytou najemno nasekanou natí petrželky.