Hovězí polévka s pikantními masovými kuličkami
Ingredience
Hovězí maso mleté |
200 g |
Hovězí maso přední |
500 g |
Kmín mletý |
1 špetka |
Olej rostlinný |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
150 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme mleté maso s vajíčkem, podle chuti opepříme, osolíme. Uděláme malé kuličky, ty v pánvi na oleji opečeme do zlatova.
- Hovězí maso nakrájíme na kostičky a vaříme v tlakovém hrnci 20 minut. Pak do vývaru k téměř uvařenému masu přidáme opečené kuličky, rýži a rajčatovou šťávu, vše vaříme pod tlakem ještě 10 minut. Uvařenou polévku dochutíme trochou skořice a kmínem, před podáváním posypeme omytou najemno nasekanou natí petrželky.