Šťavnaté jehněčí filety

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Bazalka 1 ks
Česnek 4 stroužek
Jehněčí kýta 700 g
Olej olivový 1 kávová lžička
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 400 g
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nařízneme rajčata křížem, přelijeme vroucí vodou, zchladíme, oloupeme, odstraníme zbytky po stopkách a dužinu nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme, podélně nakrájíme na plátky. Bylinky opláchneme a osušíme. Jehněčí filety krátce opláchneme studenou vodou a dobře osušíme.
  2. Rozpálíme teflonovou pánev s olejem, vložíme maso, přidáme všechny bylinky a filety, opečeme po každé straně 5 - 7 minut. Přidáme napřed plátky česneku a po 2 - 3 minutách kostky rajčat. Zalijeme octem, povaříme 4 - 5 minut. Maso osolíme a opepříme. Odstraníme snítky bylinek, dle chuti zjemníme omáčku olivovým olejem. Ihned podáváme.