Šťavnaté jehněčí filety
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Jehněčí kýta |
700 g |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
400 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
2 špetka |
Tymián čerstvý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nařízneme rajčata křížem, přelijeme vroucí vodou, zchladíme, oloupeme, odstraníme zbytky po stopkách a dužinu nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme, podélně nakrájíme na plátky. Bylinky opláchneme a osušíme. Jehněčí filety krátce opláchneme studenou vodou a dobře osušíme.
- Rozpálíme teflonovou pánev s olejem, vložíme maso, přidáme všechny bylinky a filety, opečeme po každé straně 5 - 7 minut. Přidáme napřed plátky česneku a po 2 - 3 minutách kostky rajčat. Zalijeme octem, povaříme 4 - 5 minut. Maso osolíme a opepříme. Odstraníme snítky bylinek, dle chuti zjemníme omáčku olivovým olejem. Ihned podáváme.