Srnčí guláš s celerem a jablky

Ingredience


Bobkový list 2 g
Brambory vařené 600 g
Celer bulvový 150 g
Cibule 500 g
Jablka 150 g
Jalovec 5 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Kmín drcený 2 g
Olej rostlinný 120 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 80 g
Srnčí plec 900 g
Sůl 10 g
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí plec vykostíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, celer očistíme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a spolu s celerem nastrouháme nahrubo.
  2. V hrnci rozpálíme polovinu oleje, přidáme dvě třetiny cibule, osmahneme, přidáme maso, kosti z vykošťování, orestujeme. Osolíme, opepříme, zasypeme mletou paprikou, okořeníme kmínem, jalovcem, bobkovým listem, rajčatovým protlakem, podlijeme troškou vody a dusíme téměř do měkka. Mezitím si vedle v pánvi rozpálíme zbytek oleje, přisypeme celer s jablky a osmahneme. Přilijeme do guláše, dolijeme vodu, zahustíme jíškou a dodusíme.
  3. Před podáváním vyndáme celé koření, kosti a podáváme s vařeným bramborem. Porce guláše posypeme zbytkem cibule.