Srnčí guláš s celerem a jablky
Ingredience
Bobkový list |
2 g |
Brambory vařené |
600 g |
Celer bulvový |
150 g |
Cibule |
500 g |
Jablka |
150 g |
Jalovec |
5 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Kmín drcený |
2 g |
Olej rostlinný |
120 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
80 g |
Srnčí plec |
900 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Srnčí plec vykostíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, celer očistíme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a spolu s celerem nastrouháme nahrubo.
- V hrnci rozpálíme polovinu oleje, přidáme dvě třetiny cibule, osmahneme, přidáme maso, kosti z vykošťování, orestujeme. Osolíme, opepříme, zasypeme mletou paprikou, okořeníme kmínem, jalovcem, bobkovým listem, rajčatovým protlakem, podlijeme troškou vody a dusíme téměř do měkka. Mezitím si vedle v pánvi rozpálíme zbytek oleje, přisypeme celer s jablky a osmahneme. Přilijeme do guláše, dolijeme vodu, zahustíme jíškou a dodusíme.
- Před podáváním vyndáme celé koření, kosti a podáváme s vařeným bramborem. Porce guláše posypeme zbytkem cibule.