Jelení guláš s uzeným bůčkem

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 250 g
Jelení maso 900 g
Jíška hotová tmavá 25 g
Kosti hovězí morkové 100 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Podravka 8 g
Sádlo škvařené 80 g
Sůl 8 g
Vepřový bok uzený 150 g
Voda pitná 1400 ml
Zelenina nakládaná 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bůček vykostíme, kosti dáme stranou, maso nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládanou zeleninu scedíme. Jelení maso zbavíme všech blan a pokrájíme na kostky.
  2. V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, bůček a osmažíme. Přidáme maso, česnek, posypeme mletou paprikou, přidáme hovězí kost a kost z uzeného bůčku, podlijeme vodou a vaříme přibližně hodinu. Vyndáme kosti, přidáme nakládanou zeleninu, dochutíme Podravkou, zahustíme jíškou a dovaříme.
  3. Guláš podáváme s vařeným bramborem.