Jelení guláš s uzeným bůčkem
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
250 g |
Jelení maso |
900 g |
Jíška hotová tmavá |
25 g |
Kosti hovězí morkové |
100 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Podravka |
8 g |
Sádlo škvařené |
80 g |
Sůl |
8 g |
Vepřový bok uzený |
150 g |
Voda pitná |
1400 ml |
Zelenina nakládaná |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Bůček vykostíme, kosti dáme stranou, maso nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládanou zeleninu scedíme. Jelení maso zbavíme všech blan a pokrájíme na kostky.
- V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, bůček a osmažíme. Přidáme maso, česnek, posypeme mletou paprikou, přidáme hovězí kost a kost z uzeného bůčku, podlijeme vodou a vaříme přibližně hodinu. Vyndáme kosti, přidáme nakládanou zeleninu, dochutíme Podravkou, zahustíme jíškou a dovaříme.
- Guláš podáváme s vařeným bramborem.