Arabská kuřecí polévka

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Kuřecí čtvrtky 600 g
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 2 ks
Petržel - nať 1 hrst
Rýže loupaná 30 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celer, mrkev a petržel omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na malé kousky. Zeleninu vložíme společně s kuřecími kostrami do většího hrnce s vodou, přivedeme k varu a 50 minut vaříme. Pak z polévky vyjmeme kosti, za stálého míchání přidáme světlou jíšku z mouky a másla. Přisypeme rýži a vaříme dalších 5 minut do měkka. Polévku nakonec důkladně rozmixujeme, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme mléko a necháme vařit ještě 10 minut.