Arabská kuřecí polévka
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Kuřecí čtvrtky |
600 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
2 ks |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rýže loupaná |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celer, mrkev a petržel omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na malé kousky. Zeleninu vložíme společně s kuřecími kostrami do většího hrnce s vodou, přivedeme k varu a 50 minut vaříme. Pak z polévky vyjmeme kosti, za stálého míchání přidáme světlou jíšku z mouky a másla. Přisypeme rýži a vaříme dalších 5 minut do měkka. Polévku nakonec důkladně rozmixujeme, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme mléko a necháme vařit ještě 10 minut.