Jehněčí steaky s mátovým máslem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Citrony 1 ks
Jehněčí krkovice 600 g
Máslo čerstvé 80 g
Máta 5 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 3 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchneme lístky máty, jemně nasekáme, smícháme se změklým máslem, 1 polévkovou lžící citrónové šťávy a špetkou soli a dáme do chladničky.
  2. Česnek oloupeme, jemně nasekáme a smícháme s olivovým olejem a zbylou citrónovou šťávou. Jehněčí steaky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem a osolíme a opepříme. Potřeme česnekovou marinádou a necháme asi 2 hodiny odležet.
  3. Jehněčí steaky opečeme na rozpáleném grilu na dřevěném uhlí nebo v grilovací pánvi po každé straně asi 5 minut (až získají hnědou křupavou kůrčičku) a podáváme s mátovým máslem.