Jehněčí steaky s mátovým máslem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Jehněčí krkovice |
600 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Máta |
5 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
3 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opláchneme lístky máty, jemně nasekáme, smícháme se změklým máslem, 1 polévkovou lžící citrónové šťávy a špetkou soli a dáme do chladničky.
- Česnek oloupeme, jemně nasekáme a smícháme s olivovým olejem a zbylou citrónovou šťávou. Jehněčí steaky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem a osolíme a opepříme. Potřeme česnekovou marinádou a necháme asi 2 hodiny odležet.
- Jehněčí steaky opečeme na rozpáleném grilu na dřevěném uhlí nebo v grilovací pánvi po každé straně asi 5 minut (až získají hnědou křupavou kůrčičku) a podáváme s mátovým máslem.