Grilované kuře yakitori
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Kuřecí prsa |
500 g |
Med včelí |
75 ml |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
0.5 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malé bambusové špejle namočíme do vody, česnek utřeme se solí. Sójovou omáčku, med, víno, česnek, zázvor a olivový olej spolu důkladně promícháme.
- Maso nakrájíme na proužky a zlehka naklepeme, vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, zalijeme marinádou, zamícháme, zakryjeme a dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do ledničky marinovat.
- Na každou špejli esovitě napíchneme dva namarinované kuřecí kousky.
- Plech nebo grilovací mřížku potřeme olejem. Připravené špízy na něj narovnáme a dáme pod gril, nahřátý na střední teplotu. Každé 2 minuty špízy o čtvrtinu pootočíme a potíráme zbylou marinádou.
- Upečené přemístíme na veliký talíř a ihned podáváme.