Grilované kuře yakitori

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Kuřecí prsa 500 g
Med včelí 75 ml
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 0.5 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 1 polévková lžíce
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé bambusové špejle namočíme do vody, česnek utřeme se solí. Sójovou omáčku, med, víno, česnek, zázvor a olivový olej spolu důkladně promícháme.
  2. Maso nakrájíme na proužky a zlehka naklepeme, vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, zalijeme marinádou, zamícháme, zakryjeme a dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do ledničky marinovat.
  3. Na každou špejli esovitě napíchneme dva namarinované kuřecí kousky.
  4. Plech nebo grilovací mřížku potřeme olejem. Připravené špízy na něj narovnáme a dáme pod gril, nahřátý na střední teplotu. Každé 2 minuty špízy o čtvrtinu pootočíme a potíráme zbylou marinádou.
  5. Upečené přemístíme na veliký talíř a ihned podáváme.