Cibulová polévka s hovězím masem

Ingredience


Cibule 4 ks
Hovězí maso přední 500 g
Kmín mletý 1 špetka
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Pórek 2 ks
Sůl 2 špetka
Vegeta 1 špetka
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přikryté poklicí, dokud maso není měkké.
  2. Oloupanou cibuli a omytý pórek nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm cibuli s pórkem osmahneme, zaprášíme moukou, 5 minut mícháme a pak přidáme do vývaru, kde směs metlou rozšleháme. Polévku ještě krátce provaříme, podle chuti přidáme vegetu, kmín, pepř a sůl.
  3. Omyjeme a jemně nasekáme petrželovou nať, kterou horkou polévku před podáváním posypeme.