Krémová cibulová polévka se skopovým masem
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Kmín mletý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Pórek |
2 ks |
Skopové maso přední |
500 g |
Sůl |
2 špetka |
Vegeta |
1 špetka |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přikryté poklicí, dokud maso není měkké. Pěnu na povrchu sbíráme.
- Oloupeme cibuli, omyjeme pórek a zeleninu nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm cibuli s pórkem osmahneme, zaprášíme moukou, 5 minut mícháme a pak přidáme do vývaru, kde směs metlou rozšleháme. Polévku potom ještě krátce provaříme, podle chuti přidáme vegetu, kmín, pepř a sůl.
- Polévku podáváme horkou a před podáváním posypeme jemně nasekanou omytou natí petrželky.