Krémová cibulová polévka se skopovým masem

Ingredience


Cibule 4 ks
Kmín mletý 1 špetka
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Pórek 2 ks
Skopové maso přední 500 g
Sůl 2 špetka
Vegeta 1 špetka
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přikryté poklicí, dokud maso není měkké. Pěnu na povrchu sbíráme.
  2. Oloupeme cibuli, omyjeme pórek a zeleninu nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm cibuli s pórkem osmahneme, zaprášíme moukou, 5 minut mícháme a pak přidáme do vývaru, kde směs metlou rozšleháme. Polévku potom ještě krátce provaříme, podle chuti přidáme vegetu, kmín, pepř a sůl.
  3. Polévku podáváme horkou a před podáváním posypeme jemně nasekanou omytou natí petrželky.