Opečené hrušky v portské omáčce
Ingredience
Cukr moučkový |
30 g |
Cukr třtinový |
80 ml |
Hrušky |
600 g |
Jogurt bílý |
100 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pomerančová šťáva |
1 dl |
Skořice celá |
20 g |
Skořice mletá |
2 g |
Víno portské |
125 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 11 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme jogurt s mletou skořicí a moučkovým cukrem. Na pánvi rozpustíme máslo, třtinový cukr a opékáme rozpůlené hrušky 3 minuty z každé strany. Potom vlijeme pomerančovou šťávu a portské a povaříme dalších 5 minut. Hrušky podáváme přelité omáčkou s kopečkem vyšlehaného jogurtu a svitkem skořice.