Krůtí piccata na špagetách
Ingredience
Bazalka |
6 ks |
Cukr krystal |
2 kávová lžička |
Krůtí prsa |
480 g |
Máslo bylinkové |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Pyré rajčatové |
500 g |
Špagety |
300 g |
Sůl |
4 špetka |
Sýr Parmezán |
60 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
2 l |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčatové pyré vaříme s vývarem v hrnci asi 10 minut na střední teplotě. Osolíme a opepříme.
- Těstoviny podle návodu na obalu uvaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka, slijeme, necháme okapat a udržujeme teplé.
- Krůtí řízky osušíme, příčně rozpůlíme, lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme s nastrouhaným parmezánem, špetkou soli a pepře v jednom talíři. Mouku připravíme na druhý talíř.
- Řízky nejprve obrátíme v mouce, pak ve vaječné směsi a na horkém přepuštěném másle po obou stranách opečeme dozlatova. Bazalku opláchneme, dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků a jemně nakrájíme. Rajčatové pyré smícháme s cukrem. Špagety s rajčatovou omáčkou rozdělíme na talíře, navrch dáme řízky a posypeme bazalkou.