Krůtí piccata na špagetách

Ingredience


Bazalka 6 ks
Cukr krystal 2 kávová lžička
Krůtí prsa 480 g
Máslo bylinkové 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Pyré rajčatové 500 g
Špagety 300 g
Sůl 4 špetka
Sýr Parmezán 60 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 2 l
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčatové pyré vaříme s vývarem v hrnci asi 10 minut na střední teplotě. Osolíme a opepříme.
  2. Těstoviny podle návodu na obalu uvaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka, slijeme, necháme okapat a udržujeme teplé.
  3. Krůtí řízky osušíme, příčně rozpůlíme, lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme s nastrouhaným parmezánem, špetkou soli a pepře v jednom talíři. Mouku připravíme na druhý talíř.
  4. Řízky nejprve obrátíme v mouce, pak ve vaječné směsi a na horkém přepuštěném másle po obou stranách opečeme dozlatova. Bazalku opláchneme, dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků a jemně nakrájíme. Rajčatové pyré smícháme s cukrem. Špagety s rajčatovou omáčkou rozdělíme na talíře, navrch dáme řízky a posypeme bazalkou.