Tagliatelle s paprikami a limetkou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Limetka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tagliatelle |
400 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- Papriku omyjeme, překrojíme napůl a zbavíme jader. Slupkou nahoru je vložíme na plech a dáme pod gril do trouby. Pečeme, dokud slupka nezačne černat a nezačnou se na ní tvořit puchýřky. Poté papriky vyjmeme a pod vlhkou utěrkou necháme vychladnout. Z vychladlých paprik sloupneme slupku a dužinu nakrájíme na asi 2 cm široké proužky.
- Chilli papričku omyjeme, překrojíme napůl, zbavíme jader a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme.
- Na pánvi rozpálíme máslo, vložíme česnek a chilli papričku a 1-2 minuty je podusíme. Poté přidáme papriky a dochutíme solí a pepřem. Na závěr přimícháme nasekanou petrželku.
- Limetku omyjeme a nakrájíme na plátky. Uvařené těstoviny upravíme na talíře, přidáme papriky. Podáváme pokapané limetkovou šťávou a s plátkem limetky.