Hovězí závitky s vejci a brambory

Ingredience


Cibule 2 ks
Hořčice plnotučná 30 g
Hovězí maso zadní 800 g
Hovězí vývar základní 600 ml
Mouka pšeničná hladká 30 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Slanina vepřová 200 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Brambory 200 g
Voda pitná 500 ml
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  3. Plátky masa rozklepeme dotenka. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
  4. V míse promícháme brambory s vařenými vejci, přidáme syrové vejce a promícháme. Plátky osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a bramborovou náplní. Plátky zavineme a upevníme jehlami a jemně obalíme v mouce.
  5. V rendlíku zpěníme slaninu s cibulí, vložíme závitky, ze všech stran osmažíme a podlijeme vývarem. Dusíme pod poklicí, až je maso měkké. Během dušení maso obracíme.
  6. Závitky podáváme s nepřecezenou šťávou.