Hovězí závitky s vejci a brambory
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hořčice plnotučná |
30 g |
Hovězí maso zadní |
800 g |
Hovězí vývar základní |
600 ml |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Brambory |
200 g |
Voda pitná |
500 ml |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Plátky masa rozklepeme dotenka. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
- V míse promícháme brambory s vařenými vejci, přidáme syrové vejce a promícháme. Plátky osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a bramborovou náplní. Plátky zavineme a upevníme jehlami a jemně obalíme v mouce.
- V rendlíku zpěníme slaninu s cibulí, vložíme závitky, ze všech stran osmažíme a podlijeme vývarem. Dusíme pod poklicí, až je maso měkké. Během dušení maso obracíme.
- Závitky podáváme s nepřecezenou šťávou.