Arabská krémová rybí polévka

Ingredience


Citronová šťáva 1 dl
Kambala 500 g
Koriandr mletý 1 špetka
Máslo čerstvé 10 g
Mouka pšeničná hladká 25 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu očistíme a omyjeme, rozdělíme na 4 díly, vložíme do hrnce s vodou, podle chuti přidáme koriandr, opepříme, osolíme. Vaříme do úplného změknutí, poté uvařenou rybu vyjmeme a vykostíme, maso vložíme zpět do vývaru.
  2. K jíšce, kterou jsme udělali z másla a mouky, přilijeme trochu rybího vývaru, krátce povaříme. Vejce v misce metlou rozšleháme s citronovou šťávou a přidáme k vařící jíšce. Vše důkladně promícháme, přilijeme do vývaru a provaříme.
  3. Polévku podáváme horkou, posypanou jemně nasekanou natí petrželky.