Arabská krémová rybí polévka
Ingredience
Citronová šťáva |
1 dl |
Kambala |
500 g |
Koriandr mletý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká |
25 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu očistíme a omyjeme, rozdělíme na 4 díly, vložíme do hrnce s vodou, podle chuti přidáme koriandr, opepříme, osolíme. Vaříme do úplného změknutí, poté uvařenou rybu vyjmeme a vykostíme, maso vložíme zpět do vývaru.
- K jíšce, kterou jsme udělali z másla a mouky, přilijeme trochu rybího vývaru, krátce povaříme. Vejce v misce metlou rozšleháme s citronovou šťávou a přidáme k vařící jíšce. Vše důkladně promícháme, přilijeme do vývaru a provaříme.
- Polévku podáváme horkou, posypanou jemně nasekanou natí petrželky.