Bramboprový salát s ančovičkovým dresinkem

Ingredience


Brambory 800 g
Česnek 8 stroužek
Cibulka jarní 40 g
Olej olivový 10 ml
Pepř černý mletý 3 g
Řeřicha 20 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 4 ks
Ančovička - filety 5 ks
Citronová kůra 20 g
Citronová šťáva 40 ml
Majonéza 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Mezitím vejce uvaříme natvrdo, které ihned zchladíme a oloupeme, a do trouby dáme péct neoloupané stroužky česneku, pokapané olejem. Uvařené brambory scedíme a necháme okapat, česnek po 10 minutách vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  2. Do mixéru vložíme ančovičky, citronovou šťávu a kůru, majonézu a vše umixujeme dohladka.
  3. V míse smícháme brambory s vejci, nakrájenými na kolečka, vymačkáme upečený česnek ze slupky, nasekanou jarní cibulku, osolíme, opepříme a nakonec zalijeme dresinkem z ančoviček. Podáváme posypané řeřichou.