Bramboprový salát s ančovičkovým dresinkem
Ingredience
Brambory |
800 g |
Česnek |
8 stroužek |
Cibulka jarní |
40 g |
Olej olivový |
10 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Řeřicha |
20 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Ančovička - filety |
5 ks |
Citronová kůra |
20 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Majonéza |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Mezitím vejce uvaříme natvrdo, které ihned zchladíme a oloupeme, a do trouby dáme péct neoloupané stroužky česneku, pokapané olejem. Uvařené brambory scedíme a necháme okapat, česnek po 10 minutách vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- Do mixéru vložíme ančovičky, citronovou šťávu a kůru, majonézu a vše umixujeme dohladka.
- V míse smícháme brambory s vejci, nakrájenými na kolečka, vymačkáme upečený česnek ze slupky, nasekanou jarní cibulku, osolíme, opepříme a nakonec zalijeme dresinkem z ančoviček. Podáváme posypané řeřichou.