Plněné krůtí řízky s rukolou

Ingredience


Bazalka 6 ks
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Krůtí prsa 640 g
Ocet bílý vinný 3 polévková lžíce
Okurka salátová 0.5 ks
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 4 špetka
Pesto 4 polévková lžíce
Rajčata Cherry 200 g
Rukola 200 g
Sůl 3 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 8 plátek
Tuk 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí řízky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie a opepříme. Bazalku opláchneme, dosucha otřepeme a otrháme lístky od stonků. Každý řízek potřeme na jedné straně trochou pesta, obložíme plátkem ovčího sýra a několika lístky bazalky, přeložíme a zajistíme párátkem.
  2. Rukolu přebereme, silnější konce stonků odstraníme, opláchneme a dosucha otřepeme. Rajčata omyjeme, osušíme, rozpůlíme a odstraníme zbytky po stopkách. Okurku omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Smícháme olej, ocet a hořčici, osolíme, opepříme a přidáme rukolu, rajčata a okurku. Dobře promícháme.
  4. Krůtí řízky osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme palmový tuk a opečeme v něm řízky (po každé straně stačí 2 minuty). Podáváme se salátem.