Plněné krůtí řízky s rukolou
Ingredience
Bazalka |
6 ks |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Krůtí prsa |
640 g |
Ocet bílý vinný |
3 polévková lžíce |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Pesto |
4 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
200 g |
Rukola |
200 g |
Sůl |
3 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
8 plátek |
Tuk |
25 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí řízky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie a opepříme. Bazalku opláchneme, dosucha otřepeme a otrháme lístky od stonků. Každý řízek potřeme na jedné straně trochou pesta, obložíme plátkem ovčího sýra a několika lístky bazalky, přeložíme a zajistíme párátkem.
- Rukolu přebereme, silnější konce stonků odstraníme, opláchneme a dosucha otřepeme. Rajčata omyjeme, osušíme, rozpůlíme a odstraníme zbytky po stopkách. Okurku omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
- Smícháme olej, ocet a hořčici, osolíme, opepříme a přidáme rukolu, rajčata a okurku. Dobře promícháme.
- Krůtí řízky osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme palmový tuk a opečeme v něm řízky (po každé straně stačí 2 minuty). Podáváme se salátem.