Kuřecí prsíčka v mandlové krustě s rebarborovým čatní
Ingredience
Cukr krystal |
2 polévková lžíce |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
500 g |
Mandle |
2 hrst |
Máslo čerstvé |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Pomerančová šťáva |
3 polévková lžíce |
Sůl |
4 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Máslo rozpustíme a polovinou vymažeme ohnivzdornou mísu o rozměrech asi 20x20 cm. V jiné misce rozkvedláme vejce, v druhé smícháme jemně nasekané mandle s koriandrem, moukou, špetku soli s pepřem.
- Kuřecí maso opláchneme, dobře osušíme a rozkrájíme na 4 stejně velké plátky. Osolíme 2 špetkami soli, opepříme a obrátíme napřed ve vejcích a pak v mandlové směsi. Plátky masa dáme do vymaštěné mísy a potřeme zbylým máslem. Pečeme v předehřáté troubě 35-40 minut dozlatova. Vypečená šťáva by měla být světlá.
- Rebarboru očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Dáme do menší pánve a s pomerančovou šťávou a cukrem přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme tak dlouho, až je rebarbora měkká(avšak nesmí se rozpadnout). Opatrně vmícháme kari a zbylou sůl a ihned podáváme s kuřecími plátky.