Kuřecí prsíčka v mandlové krustě s rebarborovým čatní

Ingredience


Cukr krystal 2 polévková lžíce
Kari koření 0.5 kávová lžička
Koriandr čerstvý 2 kávová lžička
Kuřecí prsa 500 g
Mandle 2 hrst
Máslo čerstvé 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 hrst
Pepř černý mletý 3 špetka
Pomerančová šťáva 3 polévková lžíce
Sůl 4 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Máslo rozpustíme a polovinou vymažeme ohnivzdornou mísu o rozměrech asi 20x20 cm. V jiné misce rozkvedláme vejce, v druhé smícháme jemně nasekané mandle s koriandrem, moukou, špetku soli s pepřem.
  2. Kuřecí maso opláchneme, dobře osušíme a rozkrájíme na 4 stejně velké plátky. Osolíme 2 špetkami soli, opepříme a obrátíme napřed ve vejcích a pak v mandlové směsi. Plátky masa dáme do vymaštěné mísy a potřeme zbylým máslem. Pečeme v předehřáté troubě 35-40 minut dozlatova. Vypečená šťáva by měla být světlá.
  3. Rebarboru očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Dáme do menší pánve a s pomerančovou šťávou a cukrem přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme tak dlouho, až je rebarbora měkká(avšak nesmí se rozpadnout). Opatrně vmícháme kari a zbylou sůl a ihned podáváme s kuřecími plátky.