Křupavý salát s vejci
Ingredience
Baby špenát |
100 g |
Rukola |
100 g |
Salát kadeřavý |
100 g |
Salát ledový |
100 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Hořčice |
10 g |
Ocet vinný |
60 ml |
Olej olivový extra panenský |
40 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
4 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Plátky slaniny rozložíme na pečící papír a dáme do horkovzdušné trouby upéct dokřupava, asi 15 minut, až se plátky zkroutí. Zatím si uvaříme vejce na hniličku, poté ihned zchladíme a oloupeme. Baby špenát, rukolu i oba saláty omyjeme a necháme okapat.
- Na dresink důkladně smícháme v míse ocet, olej, prolisovaný česnek, hořčici, sůl a pepř a necháme odpočinout.
- Na talíř rozložíme listy baby špenátu, rukoly a salátů, větší listy natrháme, přidáme opečené plátky slaniny a zalijeme dresinkem. Navrch položíme vejce, které poloroztrhneme tak, aby žloutek vytekl.