Křupavý salát s vejci

Ingredience


Baby špenát 100 g
Rukola 100 g
Salát kadeřavý 100 g
Salát ledový 100 g
Slanina vepřová 150 g
Vejce slepičí 4 ks
Česnek 1 stroužek
Hořčice 10 g
Ocet vinný 60 ml
Olej olivový extra panenský 40 ml
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 4 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky slaniny rozložíme na pečící papír a dáme do horkovzdušné trouby upéct dokřupava, asi 15 minut, až se plátky zkroutí. Zatím si uvaříme vejce na hniličku, poté ihned zchladíme a oloupeme. Baby špenát, rukolu i oba saláty omyjeme a necháme okapat.
  2. Na dresink důkladně smícháme v míse ocet, olej, prolisovaný česnek, hořčici, sůl a pepř a necháme odpočinout.
  3. Na talíř rozložíme listy baby špenátu, rukoly a salátů, větší listy natrháme, přidáme opečené plátky slaniny a zalijeme dresinkem. Navrch položíme vejce, které poloroztrhneme tak, aby žloutek vytekl.