Krůtí řízky s medovou omáčkou

Ingredience


Krůtí prsa 480 g
Máslo bylinkové 50 g
Med včelí 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Ocet jablečný 20 ml
Ořechy lískové 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Rozinky tmavé 30 g
Strouhanka 50 g
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí řízky opláchneme studenou vodou, osušíme a lehce naklepeme mezi dvěma pruhy průhledné fólie. Řízky obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme.
  2. Lískové oříšky nasekáme nadrobno a smícháme se strouhankou. Vejce rozmícháme. Krůtí řízky obrátíme napřed ve vejcích, pak ve strouhance s oříšky.
  3. V pánvi rozehřejeme bylinkové máslo a řízky v něm opečeme po každé straně 3 - 4 minuty. Řízky vyndáme a udržujeme teplé. Do pánve dáme med a necháme ho mírně zkaramelizovat. Zalijeme jablečným octem, přidáme rozinky a okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Medovou omáčku podáváme k řízkům.