Krůtí řízky s medovou omáčkou
Ingredience
Krůtí prsa |
480 g |
Máslo bylinkové |
50 g |
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Ocet jablečný |
20 ml |
Ořechy lískové |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rozinky tmavé |
30 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
2 špetka |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí řízky opláchneme studenou vodou, osušíme a lehce naklepeme mezi dvěma pruhy průhledné fólie. Řízky obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme.
- Lískové oříšky nasekáme nadrobno a smícháme se strouhankou. Vejce rozmícháme. Krůtí řízky obrátíme napřed ve vejcích, pak ve strouhance s oříšky.
- V pánvi rozehřejeme bylinkové máslo a řízky v něm opečeme po každé straně 3 - 4 minuty. Řízky vyndáme a udržujeme teplé. Do pánve dáme med a necháme ho mírně zkaramelizovat. Zalijeme jablečným octem, přidáme rozinky a okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Medovou omáčku podáváme k řízkům.