Lívance s ostružinami a pěnou

Lívance s ostružinami a pěnou - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 40 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Mléko polotučné 5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 0.5 kg
Olej slunečnicový 1 dl
Ostružiny 150 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Máslo čerstvé 150 g
Mléko plnotučné 1 dl
Sirup citronový 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslová pěna: Máslo pokojové teploty nakrájíme do misky a metlou šleháme až do jeho změknutí. K máslu přilijeme mléko spolu se sirupem a pokračujeme ve šlehání tak dlouho, aby nám vznikla hladká a světle nadýchaná pěna.
  2. Lívance: Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, spolu promícháme, přidáme cukr, sůl, mléko, vejce, dobře dřevěnou vařečkou promícháme, vmícháme 100 g očištěných a umytých ostružin a zamícháme. Lívancovou pánev trochu potřeme olejem, do každého kolečka v pánvi lžíci přeložíme připravené těsto a na středním plamínku lívance pečeme dozlatova po obou stranách. Upečené lívance až do jejích podávání udržujeme v teple.
  3. Hotové lívance aranžujeme podle sebe na mělký talíř, položíme na ně ostružiny, máslovou pěnu se sirupem a teplé lívance podáváme.