Lívance s ostružinami a pěnou
Ingredience
Cukr krupice |
40 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Mléko polotučné |
5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
0.5 kg |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Ostružiny |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko plnotučné |
1 dl |
Sirup citronový |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslová pěna: Máslo pokojové teploty nakrájíme do misky a metlou šleháme až do jeho změknutí. K máslu přilijeme mléko spolu se sirupem a pokračujeme ve šlehání tak dlouho, aby nám vznikla hladká a světle nadýchaná pěna.
- Lívance: Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, spolu promícháme, přidáme cukr, sůl, mléko, vejce, dobře dřevěnou vařečkou promícháme, vmícháme 100 g očištěných a umytých ostružin a zamícháme. Lívancovou pánev trochu potřeme olejem, do každého kolečka v pánvi lžíci přeložíme připravené těsto a na středním plamínku lívance pečeme dozlatova po obou stranách. Upečené lívance až do jejích podávání udržujeme v teple.
- Hotové lívance aranžujeme podle sebe na mělký talíř, položíme na ně ostružiny, máslovou pěnu se sirupem a teplé lívance podáváme.