Thajské aromatické houby na římském salátu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Citronová tráva 1 ks
Citrony 0.5 ks
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Hlíva ústřičná 200 g
Limetka kafrová 2 ks
Máta 1 hrst
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Salát římský 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve woku rozpálíme olej a za občasného míchání na něm na středním ohni osmahneme dozlatova nadrobno nasekaný česnek. Plamen zesílíme, přidáme nadrobno nakrájenou lodyhu citronové trávy, na prstýnky pokrájené listy kafrové limety a na plátky nakrájenou hlívu. Za stálého míchání smažíme cca 2 minuty. Poté přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek, šťávu vymačkanou z citronu a cukr. Všechny přísady důkladně promísíme a cca 2 minuty orestujeme.
  2. Salát rozebereme na listy, naaranžujeme je na servírovací podnos, rozdělíme na ně houbovou směs, dozdobíme mátovými lístky a ihned podáváme.