Thajské aromatické houby na římském salátu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Hlíva ústřičná |
200 g |
Limetka kafrová |
2 ks |
Máta |
1 hrst |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Salát římský |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Ve woku rozpálíme olej a za občasného míchání na něm na středním ohni osmahneme dozlatova nadrobno nasekaný česnek. Plamen zesílíme, přidáme nadrobno nakrájenou lodyhu citronové trávy, na prstýnky pokrájené listy kafrové limety a na plátky nakrájenou hlívu. Za stálého míchání smažíme cca 2 minuty. Poté přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek, šťávu vymačkanou z citronu a cukr. Všechny přísady důkladně promísíme a cca 2 minuty orestujeme.
- Salát rozebereme na listy, naaranžujeme je na servírovací podnos, rozdělíme na ně houbovou směs, dozdobíme mátovými lístky a ihned podáváme.