Krůtí špízy s kedlubnami

Ingredience


Brambory 1 kg
Citrony 0.5 ks
Kedlubna 600 g
Kerblík 3 ks
Krůtí prsa 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rama cremefine na šlehání 0.25 l
Sůl 3 špetka
Tuk 2 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
Vývar drůbeží 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kerblík opláchneme, dosucha otřepeme, silnější konce stonků odstraníme.
  2. Krůtí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na 12 stejně velkých proužků a dáme do mísy. Smícháme s 1 polévkovou lžící citrónové šťávy, špetku soli a pepře a směs přidáme k masu.
  3. Kedlubny oloupeme, omyjeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky. Brambory dobře omyjeme a vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 20 minut.
  4. Do hrnce dáme Cremifine a drůbeží vývar, přivedeme k varu, přidáme kedlubny a nezakryté vaříme asi 15 minut. Okořeníme zbylou citrónovou šťávou, solí, pepřem a kerblíkem.
  5. Maso vyndáme z marinády, necháme okapat a vlnovitě napícháme na 12 dřevěných špízů. V pánvi rozehřejeme tuk a drůbeží špízy v něm po všech stranách při střední teplotě opečeme dokřupava.
  6. Brambory slijeme, krátce necháme odpařit a podáváme s krůtími špízy s kedlubnami přelitými vypečenou šťávou. Ozdobíme lístky kerblíku.