Krůtí špízy s kedlubnami
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Citrony |
0.5 ks |
Kedlubna |
600 g |
Kerblík |
3 ks |
Krůtí prsa |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rama cremefine na šlehání |
0.25 l |
Sůl |
3 špetka |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
Vývar drůbeží |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kerblík opláchneme, dosucha otřepeme, silnější konce stonků odstraníme.
- Krůtí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na 12 stejně velkých proužků a dáme do mísy. Smícháme s 1 polévkovou lžící citrónové šťávy, špetku soli a pepře a směs přidáme k masu.
- Kedlubny oloupeme, omyjeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky. Brambory dobře omyjeme a vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 20 minut.
- Do hrnce dáme Cremifine a drůbeží vývar, přivedeme k varu, přidáme kedlubny a nezakryté vaříme asi 15 minut. Okořeníme zbylou citrónovou šťávou, solí, pepřem a kerblíkem.
- Maso vyndáme z marinády, necháme okapat a vlnovitě napícháme na 12 dřevěných špízů. V pánvi rozehřejeme tuk a drůbeží špízy v něm po všech stranách při střední teplotě opečeme dokřupava.
- Brambory slijeme, krátce necháme odpařit a podáváme s krůtími špízy s kedlubnami přelitými vypečenou šťávou. Ozdobíme lístky kerblíku.