Lívance z kyselého mléka s horkým ovocem
Ingredience
Cukr krupice |
40 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko kysané acidofilo 1% |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Vejce slepičí |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
40 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Jahody zahradní |
100 g |
Maliny |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Teplé ovoce:
- Maliny a jahody očistíme, omyjeme, vysypeme do hrnce, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr. Na mírném ohni hřejeme do rozpuštění cukru a také do důkladného zahřátí ovoce. Nakonec podle vlastní chutě teplé ovoce dochutíme vymačkanou šťávou z citronu.
-
- Těsto:
- Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, přisypeme cukr, rozklepneme vejce a vařečkou suroviny zamícháme. Poté vylijeme mléko, zahřáté, ale ne horké máslo a vše ještě promícháme.
-
- Pánev potřeme olejem, rozpálíme a lžící překládáme připravené těsto do tvaru lívance a z obou stran pečeme do růžové barvy. Lívance skládáme do nádoby, kterou máme přiklopenou a lívance až do podávání udržujeme v teple.
- Upečené lívance pokládáme na mělké talíře, přidáme horké ovoce a ihned podáváme.