Lívance z kyselého mléka s horkým ovocem

Ingredience


Cukr krupice 40 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko kysané acidofilo 1% 0.5 l
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Olej slunečnicový 1 dl
Vejce slepičí 2 ks
Citrony 1 ks
Cukr krupice 40 g
Cukr vanilka 20 g
Jahody zahradní 100 g
Maliny 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Teplé ovoce:
  2. Maliny a jahody očistíme, omyjeme, vysypeme do hrnce, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr. Na mírném ohni hřejeme do rozpuštění cukru a také do důkladného zahřátí ovoce. Nakonec podle vlastní chutě teplé ovoce dochutíme vymačkanou šťávou z citronu.
  3. Těsto:
  4. Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, přisypeme cukr, rozklepneme vejce a vařečkou suroviny zamícháme. Poté vylijeme mléko, zahřáté, ale ne horké máslo a vše ještě promícháme.
  5. Pánev potřeme olejem, rozpálíme a lžící překládáme připravené těsto do tvaru lívance a z obou stran pečeme do růžové barvy. Lívance skládáme do nádoby, kterou máme přiklopenou a lívance až do podávání udržujeme v teple.
  6. Upečené lívance pokládáme na mělké talíře, přidáme horké ovoce a ihned podáváme.