Kuře Buchari se zeleninovou rýží
Ingredience
Arašídy |
10 g |
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Kmín drcený |
1 špetka |
Kuře |
1 ks |
Kurkuma |
1 špetka |
Mandle |
10 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
1 dl |
Ořechy Kešu |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
400 g |
Skořice celá |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuře očistíme a rozdělíme na porce, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme skořici, kurkumu, kmín a bobkový list, opepříme a osolíme. Vodu přivedeme k varu a kuře vaříme, dokud není měkké, pak porce z hrnce vyndáme.
- Mrkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme, oloupanou cibuli nakrájíme najemno. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibuli, pak přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. K směsi pak přidáme rýži, promícháme ji se zeleninou, zalijeme vývarem z masa a ještě přibližně 15 až 20 minut dusíme, dokud rýže není měkká.
- Na celé dno servírovacího talíře dáme porci rýže, na ni kuře a vše posypeme směsí najemno nasekaných mandlí, kešu oříšků a arašídů.