Kuře Buchari se zeleninovou rýží

Ingredience


Arašídy 10 g
Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Kmín drcený 1 špetka
Kuře 1 ks
Kurkuma 1 špetka
Mandle 10 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 1 dl
Ořechy Kešu 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 400 g
Skořice celá 2 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře očistíme a rozdělíme na porce, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme skořici, kurkumu, kmín a bobkový list, opepříme a osolíme. Vodu přivedeme k varu a kuře vaříme, dokud není měkké, pak porce z hrnce vyndáme.
  2. Mrkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme, oloupanou cibuli nakrájíme najemno. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibuli, pak přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. K směsi pak přidáme rýži, promícháme ji se zeleninou, zalijeme vývarem z masa a ještě přibližně 15 až 20 minut dusíme, dokud rýže není měkká.
  3. Na celé dno servírovacího talíře dáme porci rýže, na ni kuře a vše posypeme směsí najemno nasekaných mandlí, kešu oříšků a arašídů.