Dušené pikantní kuře s cizrnou

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 3 ks
Citronová šťáva 1 dl
Cizrna 250 g
Kuře 1 ks
Kurkuma 1 špetka
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Rozinky tmavé 50 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cizrnu, kterou jsme přes noc máčeli ve studené vodě, slijeme, propláchneme a v hrnci s čerstvou vodou uvaříme do poloměkka, pak ji slijeme a necháme v sítu okapat.
  2. Kuře očistíme, rozdělíme na porce a osolíme částí soli, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme, rozinky namočíme do vody.
  3. V pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme polovinu nakrájené cibule s pepřem a kurkumou. Pak přidáme porce kuřete a osmahneme je po všech stranách, přidáme plátky česneku, citronovou šťávu a uvařenou cizrnu. Přidáme pepř a zbytek soli, zalijeme vodou a přikryté poklicí dusíme na mírném ohni, dokud kuře není měkké. Před koncem dušení ještě přidáme zbytek nakrájené cibule, nasekanou nať petrželky a rozinky, a vše promícháme.
  4. Porce kuřete na talířích obložíme cizrnou a vše zalijeme hustou omáčkou z pánve, ve které jsme kuře dusili.