Pečené kuře s praženými mandlemi a celozrnnou pšenicí

Ingredience


Kuře 1200 g
Mandle 50 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Pšenice - obilky 400 g
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 8 dl
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře omyjeme a rozdělíme na porce, opepříme, osolíme a upečeme v troubě dozlatova. Do pekáče před pečením kuřete přidáme na kousky nakrájené máslo a přilijeme trochu vody.
  2. Celozrnnou pšenici důkladně propláchneme vodou, v hrnci zalijeme kuřecím vývarem a pomalu uvaříme doměkka.
  3. Během pečení masa a vaření pšenice spaříme a oloupeme mandle, které pak v pánvi na sucho zprudka osmahneme. Petrželovou nať omyjeme a nasekáme najemno.
  4. Na dno servírovacího talíře dáme uvařenou celozrnnou pšenici a na ni opečené kuře, vše posypeme opraženými mandlemi a nasekanou petrželkou.