Pečené kuře s praženými mandlemi a celozrnnou pšenicí
Ingredience
Kuře |
1200 g |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Pšenice - obilky |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
8 dl |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře omyjeme a rozdělíme na porce, opepříme, osolíme a upečeme v troubě dozlatova. Do pekáče před pečením kuřete přidáme na kousky nakrájené máslo a přilijeme trochu vody.
- Celozrnnou pšenici důkladně propláchneme vodou, v hrnci zalijeme kuřecím vývarem a pomalu uvaříme doměkka.
- Během pečení masa a vaření pšenice spaříme a oloupeme mandle, které pak v pánvi na sucho zprudka osmahneme. Petrželovou nať omyjeme a nasekáme najemno.
- Na dno servírovacího talíře dáme uvařenou celozrnnou pšenici a na ni opečené kuře, vše posypeme opraženými mandlemi a nasekanou petrželkou.