Bůček na šalvěji
Ingredience
Česnek |
20 stroužek |
Olej olivový |
60 ml |
Šalvěj čerstvá |
60 g |
Sůl |
20 g |
Vepřový bok |
2 kg |
Voda pitná |
4 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 220 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Polovinu stroužků česneku necháme neoloupaných a rozložíme na dno pekáče. Do vepřového boku uděláme zářezy a vetkneme do nich druhou polovinu česnekových stroužků, které jsme si oloupali. Vepřový bok potřeme olejem a vydatně osolíme, vložíme do pekáče na česnek kůží dolů, zakryjeme alobalem a pečeme pozvolna 3 hodiny na 160 stupňů. Poté ho otočíme, zasypeme nasekanou šalvějí, podlijeme vodou, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a pečeme dalších 40 minut, dokud není zlatý a křupavý.