Koláč vlámských horníků

Ingredience


Cukr krupice 10 polévková lžíce
Jablka 4 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 10 polévková lžíce
Olej stolní 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku, přírodní cukr, olej, mléko a kypřící prášek smícháme, přidáme vejce a promícháme.
  2. Přidáme jablka oloupaná a nakrájená na kostičky.
  3. Do vymazané kulaté formy nalijeme těsto.
  4. Pečeme při 180 stupních 20 minut.
  5. Před koncem poklademe kousky másla, pocukujeme přírodním cukrem, zakápneme mlékem a dopečeme.