Koláč vlámských horníků
Ingredience
Cukr krupice |
10 polévková lžíce |
Jablka |
4 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Mouku, přírodní cukr, olej, mléko a kypřící prášek smícháme, přidáme vejce a promícháme.
- Přidáme jablka oloupaná a nakrájená na kostičky.
- Do vymazané kulaté formy nalijeme těsto.
- Pečeme při 180 stupních 20 minut.
- Před koncem poklademe kousky másla, pocukujeme přírodním cukrem, zakápneme mlékem a dopečeme.