Marocká kuřátka
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Kuřátko jarní |
800 g |
Limetková kůra |
1 špetka |
Limetková šťáva |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V míse smícháme olivový olej, limetkovou kůru a šťávu, nasekanou cibuli, nasekaný koriandr, rozetřený česnek, kari, papriku, kmín a šafrán. Marinádu osolíme a opepříme cayenským pepřem.
- Očištěná, rozpůlená kuřátka v marinádě několikrát obrátíme a necháme v chladničce asi 3 hodiny. Během marinování kuřata ještě obracíme.
- V troubě rozehřejme gril a připravená kuřátka grilujeme z každé strany za občasného potření marinádou 15-20 minut.
- Ihned podáváme.