Marocká kuřátka

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Cibule 1 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Kmín římský 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Kuřátko jarní 800 g
Limetková kůra 1 špetka
Limetková šťáva 4 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř cayenský 1 špetka
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme olivový olej, limetkovou kůru a šťávu, nasekanou cibuli, nasekaný koriandr, rozetřený česnek, kari, papriku, kmín a šafrán. Marinádu osolíme a opepříme cayenským pepřem.
  2. Očištěná, rozpůlená kuřátka v marinádě několikrát obrátíme a necháme v chladničce asi 3 hodiny. Během marinování kuřata ještě obracíme.
  3. V troubě rozehřejme gril a připravená kuřátka grilujeme z každé strany za občasného potření marinádou 15-20 minut.
  4. Ihned podáváme.