Kuře pečené s arabským chlebem
Ingredience
Chléb Pita |
4 plátek |
Cibule |
3 ks |
Kuře |
2 kg |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Kuřata omyjeme, uvnitř i na povrchu opepříme a osolíme, stehna na koncích svážeme k sobě. Na velké pánvi rozpálíme olej a na něm kuřata ze všech stran osmažíme dozlatova. Pak je vyndáme na talíř a necháme stranou.
- Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, ta pak osmahneme v pánvi na oleji po smažení kuřat.
- Dvě placky arabského chleba položíme na dno pekáče tak, aby se překrývaly, do středu každé dáme část usmažené cibule, na ně pak kuřata a ta potřeme zbytkem osmažené cibule. Vše zalijeme olejem z pánve, přikryjeme dalšími dvěma plackami arabského chleba a pokropíme vodou.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně hodinu. Pokud by se chléb připaloval, přikryjeme ho alobalem.
- Upečená kuřata naporcujeme a podáváme nejlépe se zeleninovým salátem a chlebem.