Pečená jehněčí kýta s pikantním přelivem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 0.5 dl
Jehněčí kýta 1.5 kg
Kmín mletý 1 špetka
Koriandr mletý 1 špetka
Máslo čerstvé 50 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí kýtu potřeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
  2. V misce smícháme papriku, koriandr a kmín, přidáme prolisovaný česnek a změklé máslo, vše ušleháme do pěny, kterou maso důkladně potřeme.
  3. Kýtu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě za občasného podlévání přibližně hodinu a půl do úplného změknutí masa.
  4. Upečenou kýtu rozkrájíme na porce a dáme na servírovací talíře.