Pečená jehněčí kýta s pikantním přelivem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
0.5 dl |
Jehněčí kýta |
1.5 kg |
Kmín mletý |
1 špetka |
Koriandr mletý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
50 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Jehněčí kýtu potřeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
- V misce smícháme papriku, koriandr a kmín, přidáme prolisovaný česnek a změklé máslo, vše ušleháme do pěny, kterou maso důkladně potřeme.
- Kýtu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě za občasného podlévání přibližně hodinu a půl do úplného změknutí masa.
- Upečenou kýtu rozkrájíme na porce a dáme na servírovací talíře.