Kořeněné vařené jehněčí

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 3 ks
Hřebíček 1 špetka
Jehněčí maso 1.5 kg
Kardamom 1 špetka
Kurkuma 1 špetka
Mandle 25 g
Máslo čerstvé 10 g
Nové koření celé 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso nakrájíme na větší kusy, vložíme do vody a tu přivedeme k varu. Přidáme pepř s sůl, bobkový list, část nového koření, kardamon a hřebíček. Vaříme přikryté poklicí 30 minut.
  2. Mandle spaříme, oloupeme a rozpůlíme. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zprudka osmahneme mandle, pak je vyndáme a necháme na savém ubrousku okapat. Na horké máslo v pánvi po mandlích dáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět, pak přidáme kurkumu, zbytek nového koření, skořici a vše krátce smažíme. Směs z pánve pak přidáme do vody, v které vaříme maso, a vaříme odkryté ještě dalších přibližně 30 minut, dokud se polovina vody neodpaří. Pak přidáme zakysanou smetanu, důkladně promícháme a vaříme do zhoustnutí.
  4. Podáváme teplé, posypané opraženými mandlemi.