Vývar z bílých kostí

Ingredience


Celer bulvový 250 g
Cibule 300 g
Kosti hovězí řídké 3000 g
Mrkev kořen 300 g
Pepř černý celý 3 g
Petržel kořen 250 g
Sůl 100 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře omyté a rozsekané kosti vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu.
  2. Osolíme, přidáme na čtvrtky překrájenou cibuli a celý pepř.
  3. Snížíme příkon tepla a zvolna kosti vaříme nejméně 2-3 hodiny.
  4. Potom přidáme opláchnutou, očištěnou a na čtvrtky nakrájenou kořenovou zeleninu a doměkka uvaříme.
  5. Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem.
  6. Používáme jej na přípravu polévek i pokrmů ve stanoveném množství.