Vývar z bílých kostí
Ingredience
Celer bulvový |
250 g |
Cibule |
300 g |
Kosti hovězí řídké |
3000 g |
Mrkev kořen |
300 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Petržel kořen |
250 g |
Sůl |
100 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Dobře omyté a rozsekané kosti vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu.
- Osolíme, přidáme na čtvrtky překrájenou cibuli a celý pepř.
- Snížíme příkon tepla a zvolna kosti vaříme nejméně 2-3 hodiny.
- Potom přidáme opláchnutou, očištěnou a na čtvrtky nakrájenou kořenovou zeleninu a doměkka uvaříme.
- Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem.
- Používáme jej na přípravu polévek i pokrmů ve stanoveném množství.