Špekové knedlíky s uzeným bůčkem

Špekové knedlíky s uzeným bůčkem - obrázek

Ingredience


Cibule 200 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hrubá 200 g
Muškátový květ 1 g
Pepř černý mletý 1 g
Sádlo škvařené 160 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 20 g
Vejce slepičí 80 g
Vepřový bok uzený 335 g
Voda pitná 2 l
Žemle tuková 670 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový uzený bůček omyjeme, uvaříme v nesolené vodě doměkka, zcela vykostíme a spolu se slaninou nakrájenou na malé kostičky jej vložíme do pekáče nebo kastrolu.
  2. V troubě necháme částečně osmahnout, přidáme na kostičky nakrájenou žemli a za občasného promíchání necháme vše opražit do zlatavé barvy.
  3. Připravíme řidší hladké těstíčko z prosáté mouky, vajec, soli, koření a mléka. Do těstíčka zamícháme bůček se slaninou a žemlí a hmotu necháme přikrytou chvilku odpočinout.
  4. Potom z těsta tvarujeme kulaté knedlíky (2ks na porci), vkládáme je do vařící osolené vody a 10-12 minut vaříme.
  5. Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou a udržujeme je v páře teplé.
  6. Na sádle osmažíme do zlatavé barvy na drobno nakrájenou cibuli.
  7. Při podávání rozkrojíme knedlíky napůl a přelijeme sádlem s rozpuštěnou cibulí.