Vejce s kyselou smetanou
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vejce slepičí |
6 ks |
Zakysaná smetana |
3 dl |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Vejce uvaříme na tvrdo. Ze tří vajec vyndáme žloutek a nakrájíme nadrobno. Bílky a zbylá vejce nakrájíme na malé kousky.
- Máslo utřeme se syrovými žloutky, osolíme, přidáme mouku, smetanu a ocet. Promícháme a přidáme nakrájená vařená vejce.
- Směs nalijeme na vymazanou pánev, posypeme nakrájenými vařenými žloutky a zakapeme máslem.
- Zapečeme v troubě.