Vejce s kyselou smetanou

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vejce slepičí 6 ks
Zakysaná smetana 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme na tvrdo. Ze tří vajec vyndáme žloutek a nakrájíme nadrobno. Bílky a zbylá vejce nakrájíme na malé kousky.
  2. Máslo utřeme se syrovými žloutky, osolíme, přidáme mouku, smetanu a ocet. Promícháme a přidáme nakrájená vařená vejce.
  3. Směs nalijeme na vymazanou pánev, posypeme nakrájenými vařenými žloutky a zakapeme máslem.
  4. Zapečeme v troubě.