Zeleninový kebab s bulgurovým salátem

Ingredience


Cuketa 400 g
Kapie 2 ks
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 150 g
Rozmarýn čerstvý 29 g
Sůl 6 g
Žampiony čerstvé 150 g
Bulgur 200 g
Koriandr čerstvý 50 g
Máta 50 g
Ocet vinný červený 60 ml
Pepř černý mletý 2 g
Petržel - nať 50 g
Rajčata 100 g
Sůl 4 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme olej, nasekaný rozmarýn, sůl a pepř. Do marinády vložíme půlky kapie, cherry rajčata, plátky cukety a půlky očištěných žampionů a necháme 15 minut uležet.
  2. Zatím vsypeme bulgur do mísy, zalijeme vodou asi 5cm nad povrch zrní a necháme 15 minut nabobtnat. V jiné míse smícháme rozpůlená cherry rajčata, sůl, pepř, nasekanou mátu, koriandr, olej, ocet a petrželovou nať.
  3. Marinovanou zeleninu napícháme střídavě na špejle nebo špízové jehly a grilujeme 15 minut za stálého otáčení, až se zelenina propeče.
  4. Do mísy k bylinkám vmícháme bulgur a podáváme k zeleninovým kebabům.