Zeleninový kebab s bulgurovým salátem
Ingredience
Cuketa |
400 g |
Kapie |
2 ks |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
150 g |
Rozmarýn čerstvý |
29 g |
Sůl |
6 g |
Žampiony čerstvé |
150 g |
Bulgur |
200 g |
Koriandr čerstvý |
50 g |
Máta |
50 g |
Ocet vinný červený |
60 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel - nať |
50 g |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
4 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme olej, nasekaný rozmarýn, sůl a pepř. Do marinády vložíme půlky kapie, cherry rajčata, plátky cukety a půlky očištěných žampionů a necháme 15 minut uležet.
- Zatím vsypeme bulgur do mísy, zalijeme vodou asi 5cm nad povrch zrní a necháme 15 minut nabobtnat. V jiné míse smícháme rozpůlená cherry rajčata, sůl, pepř, nasekanou mátu, koriandr, olej, ocet a petrželovou nať.
- Marinovanou zeleninu napícháme střídavě na špejle nebo špízové jehly a grilujeme 15 minut za stálého otáčení, až se zelenina propeče.
- Do mísy k bylinkám vmícháme bulgur a podáváme k zeleninovým kebabům.