Pštrosí medailonky s rozmarýnem na gnocchi

Ingredience


Bramborové noky 500 g
Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Pesto 2 polévková lžíce
Pštrosí kýta 560 g
Rajčata Cherry 400 g
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 4 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pštrosí medailonky krátce opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem. Rozmarýn opláchneme, snítky překrojíme a jehličky na spodní části snítky otrháme a dáme stranou. Každý medailonek propíchneme na dvou místech ostrým špičatým nožem a do otvorů zasuneme vždy půl snítky rozmarýnu.
  2. Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody, scedíme a dáme na teplé místo. Česnek oloupeme a hřbetem širokého nože lehce rozmačkáme.
  3. V pánvi rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje a máslo. V tuku opékáme medailonky po každé straně 3-4 minuty. Před koncem pečení přidáme česnek a jehličky rozmarýnu, které jsme odložili stranou.
  4. Pštrosí medailonky vyndáme z pánve, osolíme, opepříme, potřeme bazalkovým pestem, zabalíme do alobalu a dáme na teplé místo. Rajčata omyjeme a podusíme za stálého míchání ve zbylém oleji. Asi po 3 minutách osolíme a opepříme, vmícháme gnocchi a vše ještě prohřejeme.
  5. Gnocchi s rajčaty rozdělíme na talíře, navrch dáme medailonky a podáváme.