Pštrosí medailonky s rozmarýnem na gnocchi
Ingredience
Bramborové noky |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Pesto |
2 polévková lžíce |
Pštrosí kýta |
560 g |
Rajčata Cherry |
400 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
4 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pštrosí medailonky krátce opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem. Rozmarýn opláchneme, snítky překrojíme a jehličky na spodní části snítky otrháme a dáme stranou. Každý medailonek propíchneme na dvou místech ostrým špičatým nožem a do otvorů zasuneme vždy půl snítky rozmarýnu.
- Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody, scedíme a dáme na teplé místo. Česnek oloupeme a hřbetem širokého nože lehce rozmačkáme.
- V pánvi rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje a máslo. V tuku opékáme medailonky po každé straně 3-4 minuty. Před koncem pečení přidáme česnek a jehličky rozmarýnu, které jsme odložili stranou.
- Pštrosí medailonky vyndáme z pánve, osolíme, opepříme, potřeme bazalkovým pestem, zabalíme do alobalu a dáme na teplé místo. Rajčata omyjeme a podusíme za stálého míchání ve zbylém oleji. Asi po 3 minutách osolíme a opepříme, vmícháme gnocchi a vše ještě prohřejeme.
- Gnocchi s rajčaty rozdělíme na talíře, navrch dáme medailonky a podáváme.