Jehněčí maso dušené s rajčaty a bramborami

Ingredience


Brambory 0.5 kg
Česnek 5 stroužek
Chléb toastový 16 krajíc
Cibule 2 ks
Jehněčí kýta 1 kg
Kardamom 1 špetka
Kmín mletý 1 špetka
Koriandr mletý 1 špetka
Máslo čerstvé 5 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Rajčata 5 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky, omytou petrželovou nať jemně nasekáme. Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na čtvrtky.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme kostky masa, promícháme a krátce osmahneme. Podle chuti okořeníme, přidáme česnek, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, polovinu petrželky, opepříme a osolíme, vše zalijeme vodou a promícháme. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni necháme dusit. Když je maso téměř měkké, přidáme brambory a dusíme vše doměkka.
  3. Na dno servírovacích talířů položíme toustový chléb, zalijeme ho omáčkou s masem a bramborami, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.