Jehněčí maso dušené s rajčaty a bramborami
Ingredience
Brambory |
0.5 kg |
Česnek |
5 stroužek |
Chléb toastový |
16 krajíc |
Cibule |
2 ks |
Jehněčí kýta |
1 kg |
Kardamom |
1 špetka |
Kmín mletý |
1 špetka |
Koriandr mletý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
5 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
5 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky, omytou petrželovou nať jemně nasekáme. Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na čtvrtky.
- V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme kostky masa, promícháme a krátce osmahneme. Podle chuti okořeníme, přidáme česnek, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, polovinu petrželky, opepříme a osolíme, vše zalijeme vodou a promícháme. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni necháme dusit. Když je maso téměř měkké, přidáme brambory a dusíme vše doměkka.
- Na dno servírovacích talířů položíme toustový chléb, zalijeme ho omáčkou s masem a bramborami, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.