Ovoce v medu
Ingredience
Ananas |
1 ks |
Hrušky |
2 ks |
Jablka |
2 ks |
Jogurt bílý |
150 g |
Kardamom |
1 kávová lžička |
Mango |
1 ks |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Řecký jogurt |
175 g |
Šťáva jablečná 100% |
2 polévková lžíce |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Smícháme v míse 2 lžíce medu, jablkovou šťávu a mletý kardamom. Oloupeme mango, odkrojíme dužinu od pecky a nakrájíme ji na plátky. Jablka, hrušky a ananas nakrájíme též na plátky.
- Gril rozehřejeme na nejvyšší stupeň. Grilovací mřížku obalíme alobalem a položíme na ni polovinu plátků manga, jablek, hrušek a ananasu. Potřeme polovinou medové směsi a grilujeme 10 minut. Jedenkrát mezitím obrátíme. Takto připravíme i zbylé ovoce.
- Do mísy dáme řecký jogurt, bílý jogurt a promícháme s vanilkovou trestí a zbytkem medu.
- Teplé ovoce podáváme s vanilkovým jogurtem.