Ovoce v medu

Ingredience


Ananas 1 ks
Hrušky 2 ks
Jablka 2 ks
Jogurt bílý 150 g
Kardamom 1 kávová lžička
Mango 1 ks
Med včelí 3 polévková lžíce
Řecký jogurt 175 g
Šťáva jablečná 100% 2 polévková lžíce
Tresť vanilková 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme v míse 2 lžíce medu, jablkovou šťávu a mletý kardamom. Oloupeme mango, odkrojíme dužinu od pecky a nakrájíme ji na plátky. Jablka, hrušky a ananas nakrájíme též na plátky.
  2. Gril rozehřejeme na nejvyšší stupeň. Grilovací mřížku obalíme alobalem a položíme na ni polovinu plátků manga, jablek, hrušek a ananasu. Potřeme polovinou medové směsi a grilujeme 10 minut. Jedenkrát mezitím obrátíme. Takto připravíme i zbylé ovoce.
  3. Do mísy dáme řecký jogurt, bílý jogurt a promícháme s vanilkovou trestí a zbytkem medu.
  4. Teplé ovoce podáváme s vanilkovým jogurtem.