Mleté hovězí maso s cizrnou a ořechy

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 2 ks
Cizrna 200 g
Hovězí maso mleté 750 g
Kari koření 1 špetka
Máslo čerstvé 10 g
Ořechy vlašské 15 g
Pomeranče 1 ks
Rozinky tmavé 10 g
Sůl 1 špetka
Vegeta 1 špetka
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ořechy jemně nasekáme. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Cizrnu namočníme alespoň na 30 minut do studené vody.
  2. Mleté maso v míse okořeníme vegetou a kari kořením, osolíme a důkladně promícháme.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme maso a pečeme, dokud nezhnědne. Potom vmícháme rozinky a nasekané ořechy, přidáme bobkový list, zalijeme vodou a necháme pod pokličkou 20 minut dusit.
  4. Namočenou cizrnu scedíme přes síto, propláchneme proudem studené vody a necháme okapat. Pak ji společně s plátky pomeranče dáme do pánve k masu a dusíme doměkka.
  5. Masovou směs s cizrnou podáváme horkou.