Mleté hovězí maso s cizrnou a ořechy
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Cizrna |
200 g |
Hovězí maso mleté |
750 g |
Kari koření |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
10 g |
Ořechy vlašské |
15 g |
Pomeranče |
1 ks |
Rozinky tmavé |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Vegeta |
1 špetka |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ořechy jemně nasekáme. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Cizrnu namočníme alespoň na 30 minut do studené vody.
- Mleté maso v míse okořeníme vegetou a kari kořením, osolíme a důkladně promícháme.
- V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme maso a pečeme, dokud nezhnědne. Potom vmícháme rozinky a nasekané ořechy, přidáme bobkový list, zalijeme vodou a necháme pod pokličkou 20 minut dusit.
- Namočenou cizrnu scedíme přes síto, propláchneme proudem studené vody a necháme okapat. Pak ji společně s plátky pomeranče dáme do pánve k masu a dusíme doměkka.
- Masovou směs s cizrnou podáváme horkou.