Míchaná vejce s uzenou treskou
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Treska uzená |
250 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpálíme pánev, vložíme do ní uzenou tresku a zalijeme ji mlékem, aby byla celá ponořená. Vaříme 8 minut, dokud se ryba nezačne pomalu rozpadat. Poté slijeme mléko a rybu zbavíme kůže.
- V misce rozšleháme vidličkou vajíčka, přidáme nasekanou pažitku, pepř a sůl.
- Na pánvi poté rozehřejeme máslo, přidáme vajíčkovou směs a postupně vmícháváme na kousky rozebranou rybu.