Míchaná vejce s uzenou treskou

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 300 ml
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Treska uzená 250 g
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpálíme pánev, vložíme do ní uzenou tresku a zalijeme ji mlékem, aby byla celá ponořená. Vaříme 8 minut, dokud se ryba nezačne pomalu rozpadat. Poté slijeme mléko a rybu zbavíme kůže.
  2. V misce rozšleháme vidličkou vajíčka, přidáme nasekanou pažitku, pepř a sůl.
  3. Na pánvi poté rozehřejeme máslo, přidáme vajíčkovou směs a postupně vmícháváme na kousky rozebranou rybu.