Hovězí maso dušené s bramborami

Ingredience


Brambory 1 kg
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hovězí maso zadní 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Na stejně velké kousky jako brambory nakrájíme i omyté hovězí maso.
  2. Cibule oloupeme a jemně nakrájíme, oloupaný česnek prolisujeme.
  3. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky masa, opepříme, osolíme, promícháme a opečeme, podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit.
  4. V jiné pánvi na rozpáleném oleji opečme kousky brambor a ty pak společně s česnekem přidáme k masu. Vše promícháme, v případě potřeby přilijeme vodu a ještě 10 minut dusíme, dokud maso není měkké. Směs dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
  5. Podáváme teplé, můžeme obložit čerstvou zeleninou.