Hovězí maso dušené s bramborami
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Na stejně velké kousky jako brambory nakrájíme i omyté hovězí maso.
- Cibule oloupeme a jemně nakrájíme, oloupaný česnek prolisujeme.
- V hlubší pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky masa, opepříme, osolíme, promícháme a opečeme, podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit.
- V jiné pánvi na rozpáleném oleji opečme kousky brambor a ty pak společně s česnekem přidáme k masu. Vše promícháme, v případě potřeby přilijeme vodu a ještě 10 minut dusíme, dokud maso není měkké. Směs dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
- Podáváme teplé, můžeme obložit čerstvou zeleninou.