Vepřový bok s masovou nádivkou

Ingredience


Cibule 2 ks
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Játra vepřová 200 g
Mléko polotučné 30 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1.5 polévková lžíce
Rohlíky bílé 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová plec 200 g
Vepřový bok 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rohlík nakrájíme na kousky a navlhčíme mlékem. Vepřovou plec a játra nakrájíme. Papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme na osminky. Do vepřového boku vyřízneme kapsu.
  2. Na nádivku plec s játry, vymačkaným rohlíkem a cibulí umeleme, v míse promícháme s rozšlehaným vejcem, osolíme a opepříme.
  3. Kapsu v bůčku vytřeme hořčicí, kterou jsme smíchali s petrželovou natí. Kapsu naplníme nádivkou a sepneme jehlou. Maso vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.