Vepřový bok s masovou nádivkou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Játra vepřová |
200 g |
Mléko polotučné |
30 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1.5 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová plec |
200 g |
Vepřový bok |
800 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rohlík nakrájíme na kousky a navlhčíme mlékem. Vepřovou plec a játra nakrájíme. Papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme na osminky. Do vepřového boku vyřízneme kapsu.
- Na nádivku plec s játry, vymačkaným rohlíkem a cibulí umeleme, v míse promícháme s rozšlehaným vejcem, osolíme a opepříme.
- Kapsu v bůčku vytřeme hořčicí, kterou jsme smíchali s petrželovou natí. Kapsu naplníme nádivkou a sepneme jehlou. Maso vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.