Rýžovo-vaječná omeleta
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Olej slunečnicový |
40 ml |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
100 g |
Rýže Basmati |
250 g |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme si rýži dle návodu na obalu. Mezitím můžeme v misce rozšlehat vidličkou vajíčka a smíchat se sójovou omáčkou, solí a pepřem.
- Počkáme, až se uvaří rýže a necháme ji okapat. Poté si rozpálíme olej na pánvi a smažíme vajíčka. V momentě, kdy začnou tuhnout vmícháme rýži, na kousky nakrájená rajčata a cibuli. Na závěr posypeme omeletu sezamem a ihned podáváme.