Salát z okurek s uzeným masem
Ingredience
Brambory |
250 g |
Kopr čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Okurka salátová |
200 g |
Paprika zelená |
2 ks |
Pažitka |
0.5 polévková lžíce |
Petržel - nať |
0.5 polévková lžíce |
Rajčata |
200 g |
Vepřová uzená plec |
250 g |
Voda pitná |
1 l |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce v půllitru vody doměkka, scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Uzené maso vložíme do zbylé vroucí vody a vaříme doměkka. Poté maso vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na nudličky. Okurku oloupeme a nakrájíme na nudličky.
- Z rajčat a paprik vykrojíme semena a zeleninu nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať, pažitku a kopr nasekáme najemno.
- Všechnu zeleninu vložíme do mísy a promícháme se zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.
- Na zálivku v misce promícháme smetanu, olej, sůl, pepř, hořčici a cukr.