Salát z okurek s uzeným masem

Ingredience


Brambory 250 g
Kopr čerstvý 0.5 polévková lžíce
Okurka salátová 200 g
Paprika zelená 2 ks
Pažitka 0.5 polévková lžíce
Petržel - nať 0.5 polévková lžíce
Rajčata 200 g
Vepřová uzená plec 250 g
Voda pitná 1 l
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Zakysaná smetana 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce v půllitru vody doměkka, scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Uzené maso vložíme do zbylé vroucí vody a vaříme doměkka. Poté maso vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na nudličky. Okurku oloupeme a nakrájíme na nudličky.
  3. Z rajčat a paprik vykrojíme semena a zeleninu nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať, pažitku a kopr nasekáme najemno.
  4. Všechnu zeleninu vložíme do mísy a promícháme se zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.
  5. Na zálivku v misce promícháme smetanu, olej, sůl, pepř, hořčici a cukr.